Turberetninger

Helgenæs 3. maj 2020

Rundt om eller østkyst tur/retur

03052020 008Kutter, som venter på meget højvandeØst og vest - Helgenæs har kyst og blæst ;-)

Det skulle have været én fællestur for de 10 roere, som, i hver sine biler, kørte til Helgenæs for at ro om en af dråberne fra næsen på Djursland. Fællesturen omkring Helgenæs blev delt i 2 hold á 5 m/k på østsiden og 5 m på vestsiden.

Læs her 2 vidt forskellige beretninger fra den samme fællestur en forholdsvis blæsende søndag, hvor nogle ville udfordres og andre tog den mere sikre side ;-)

Beretning fra østsiden, af Helle Randrup

Søndag morgen kl. ca. 7.30 mødte Biograf Finn, Allan, Claus, Ellen og de to Helle’er op for at pakke trailer. Vi skulle på tur til Mols.

Afsted det gik gennem det lysegrønne landskab, gennem Århus, Rønde og ud til Drejet ved Olaf Ryes Skanser. Her på vestsiden skulle vi mødes med den anden Finn, John, Kai og Peter som skulle komme med morgenmad. Det blæste en piv storm, ca. 8-9 sek/m.  Det blev hurtigt besluttet at vi delte os i to hold. Et blæsevejrsbølgehold som var: Kai, de to Finn’er, John og Peter og et stillevandshold som var: Allan, Claus, Ellen og de to Helle’er.

Læs mere: Turberetning, Helgenæs 3. maj

Solbjerg sø 18/4 2020

Igen i år blev første officielle klubtur et smut til den dejlige sø.

Det blev i sandhed en kontrast til turen i 2019 som var en tur i iskoldt vejr med nedbør og masser af vind…og 3 deltagere.

I år var vejret helt fantastisk og deltagerantallet var skyhøjt – desværre var det så også første klubtur hvor vi var begrænset af Corona regler, så vi måtte de melde udsolgt efter 10 deltagere – heldigvis fandt de fleste på ventelisten ud af at lave deres egne tur – dejligt at sådanne ”detaljer” ikke skal forhindre os i at komme på vandet.

Pga de omtalte regler kørte i egne biler, så der var en mindre kortege fra Hou til Solbjerg.

Vel ankommet til Sobjerg Søsport blev der pakket ud og sat i vandet – og alle var mægtigt tilfredse med det fantastiske vejr deres turleder havde sørget for….. 😊

Solbjerg sø er ikke som mange andre søer hvor man kan se hele vejen rundt, den snor og tvister sig så man kun kan se til det næste hjørne og det er nok også årsagen til at den har fået de mange navne, men for os roere er det faktisk dejligt at man kun se til den næste pynt og så åbner der sig et nyt landskab op.

Godt på vej på Solbjerg Sø

Læs mere: Turberetning fra Solbjerg Sø

Tørring-Klostermølle 26. oktober 2019

Denne tur blev endnu et eksempel på at man ikke altid skal lade sig styre af vejrmeldingen – med mindre vi snakker mht. sikkerhed. Vores sidste lange klubtur blev igen i år det dejlige stykke Gudenå.

Vejrudsigten havde absolut ikke set lovende ud med udsigt rigtigt efterårsvejr – blæst i rå mængder bakket op af et solidt regnvejr. Dagen før lovede de dog at at vinden ville løje af i løbet af dagen og regnen ligeså dog med endnu mere igen ved 16 tiden.

Den vejrudsigt skulle vise sig at holde for da jeg stod op ved 6 tiden var det alt andet end kajakvejr. Det var faktisk mest vejr til at blive under dynen – men det gjorde jeg heldigvis ikke.

KlargøringKlargøring på Tørring teltplads

Læs mere: Turberetning fra Tørring-Klostermølle

Løvfaldsturen søndag d. 6 oktober 2019.

På den skønneste solrige efterårsmorgen mødtes vi 9 roere ved kajakklubben kl. 8.00 for at gøre klar til en tur på Silkeborgsøerne. Turen til Laven var ret fantastisk, da det var rimfrost med tågedis over søer og lavtliggende marker. Vi fik hurtigt og snildt kajakkerne i vandet, mens Himmelbjerget dukkede op af tågen på den modsatte side. Ud af tågen kom også en lokal kajakroer, som undrede sig over at vi bare lå stille. Vi måtte vente en rum tid på Helle, som havde travlt med et eller andet inden alle var klar til de første tag på vandet.

IMG 3511 widethumb

Læs mere: Turberetning fra Løvfaldsturen

Turberetning fra Københavnerturen den 21/9 2019.

Deltagere: Allan (turleder), Helle, Alice, Kiwin, Asger, Eyvind, Henrik og Lene

Hvor heldig har man lov at være. Vores Københavnertur oversteg alle vores forventninger. Vejrmæssigt var det helt i top, næsten ingen vind og masser af sol og varme, en rigtig sensommer sommerdag.

Vi mødtes fredag kl. 15.00 og efter pakning af grej og kajakker kørte vi mod Sjælland. Vi var så heldige, at Kiwin´s kollega ville låne os deres værksted med tilhørende kontorer og kantine. Vi havde derfor mulighed for at overnatte med spise-, bad og sovefaciliteter, okay med luftmadras og sovepose, men det har også sin charme. Vi var i hvert fald udhvilede og friske lørdag morgen og var klar på vandet ved halv ti tiden.

Læs mere: Turberetning fra Københavnerturen

RSS Feeds