top of page

Den Hemmelige Løvfaldstur 2010

Den Hemmelige Løvfaldstur. Ingen hemmeligheder, nej, men til gengæld løv på træerne.

Det var en dejlig efterårsmorgen at alle, dvs. Asger, Sanne, Henrik, Orla, Kaj, Margit, Torben, Bente, Helle og Birgit gjorde trailer mv. klar til afgang kl. 9.00.

Heldigt var det, at vi lige tjekkede om alle kajakkerne var fastspændt, for det var de ikke.! Lidt grinen af det, fik fastspændt de sidste seler, og så af sted. Målet var Ry Roklub.



Vejret var noget blæsende i Hov, men i Ry var der meget lidt vind, og vi kom hurtigt i kajakkerne, og sejlede mod Birksø og Rosvig. I Birksø var der opsat en meget lang ruse, og vi blev enige om at sejle udenom, men så opdagede vi, at der var nogen vejskilte lignende pæle imellem ruserne. Vi valgte at sejle igennem der. Pludselig blev vi mødt af nogen råben, fra en lokal kajaksejler, der sagde at der måtte vi IKKE sejle igennem, så blev ejeren rasende. Vi sejlede altså lige over ruserne. UPS! Så en anden gang skal vi huske at sejle tæt på land, så sker der ikke noget.

Vi sejlede videre ud i Julsø, hvor der ligger en lille ø, Møgelø. Der holdt vi vores første stop, og Sune havde bagt de lækreste kager, som vi kunne nyde til kaffen. Skulle hilse at sige fra alle, at du skal nok blive en god kok. Og i øvrigt vil vi da gerne smage til en anden gang!!

Derefter sejlede vi roligt videre og nød de flotte farver, som skoven præsterede, trods lidt skydække. Vi sejlede forbi de mest idylliske huse/ejendomme med skønne rododendron buske hængende ud over åen Fantastisk syn. Jeg tror, det var Kaj, der sagde, at vi skulle lave en årstidstur ved Gudenåen, så man kunne se dens pragt gennem de fire årstider. Super ide, Kaj!! Det vil vi glæde os til.

Henrik, turleder, sagde, at det skulle være en social tur med snak og hygge, og det levede vi alle op til. Det var en fantastisk tur med en masse gode naturoplevelser. Vi så en havørn, massevis af blishøns, en del fiskehejrer (se foto)en kæmpe flok gæs, men desværre ikke nogen isfugl, som man havde set sidste år. Men snakken gik lystigt på tværs af kajakkerne. Hyggeligt. Vi levede op til Henriks ønske.

Vi kom ud i Borresø. Holdt en lille snakkepause, om hvad vi skulle. Det var begyndt at småregne, og de GPS ansvarlige sagde, at vi havde sejlet 10 km. Vi besluttede derfor at vende om. Vi sejlede stille, helt stille tilbage under hver vores regnhat, og nød naturen, Vi havde jo det rette tøj på, men hurtigt regnede det ikke mere, og vi holdt en dejlig spisepause i en skovbund omkring Sletten, Vi brugte ikke Bo og Bente ( bord og bænke), nej vi sad hyggeligt i skovbunden, dog havde Kaj en oppustelig pude med ,som han pustede lysteligt op til hver pause. Han havde fundet den på en tur til Gyllingnæs. Så det var jo oplagt og dejligt med denne dejlige pude, hvor man skulle spise sin gode og velfortjente madpakke.

Efter spisepausen sejlede vi videre mod Himmelbjergets ”anløbssted”, og kikkede os lidt omkring. Vi sejlede derefter i et roligt tempo tilbage til udgangspunktet, Ry Roklub. Pakkede sammen og kørte til Hov.

Den største hemmelighed på denne tur er vist, at jeg var ret mørbanket i kroppen. Gad vide om de andre var det, eller vil indrømme det?


Men det var en rigtig dejlig tur. Håber, at der er flere der er med på den en anden gang. Man kan sagtens sejle rolig kajak, selvom det er oktober.


Skrevet af Birgit Andersen

1 visning

Comments


bottom of page