top of page

Forårstur 2. påskedag 2010

Forårstur, 2. påskedag, 5. april 2010

Så er der langt om længe en turbeskrivelse fra forårsturen.


Tidlig mandag morgen var det spændende hvor mange som ville møde op til denne tur for vinter roere. Og det var ikke mange. Allan, Orla og Helle. Vi pakkede og lige som vi skulle til at lukke portene ned, kom Lene Grønlund spænende. ”Om vi skulle på tur?”, ”Ja vi skulle til Skanderborg sø, vil du med”? Og det ville Lene gerne. Herligt.


Af sted og sætte i ved Skanderborg roklub, som ligger ved siden af vandrehjemmet i skoven. Dejligt sted. Det snusk regnede lidt, men intet kunne holde os tilbage. Vinteren havde været lang og hård. Nu var isen væk og vi ville af sted. Over Skanderborg Sø Lillesø i regnvejr og let vind. Under bro og motorvejen og regnen holdt op. Her var smukt og rigtig mange ænder og edderfugle. Ved Tåning å blev pigerne stille. Her var meget flot. Træerne strakte sig ud over åen og engene lå smukt langs åen. Hvordan mon her ser ud om foråret, sommeren eller efteråret?


Ved Fuldbro skulle vi bære over, men der var ingen synlig bådbro. Alt var oversvømmet, så det var godt vi havde de lange vinterstøvler på. Vel nede igen sejlede vi videre op af Mossø og forbi Hem Odde. Her gik vi i land for at spise frokost og drikke kaffe. Det var gråvejr men holdt tørt. Vi blev enige om at vende om da det var første længere tur efter vinteren, så turen tilbage gik ad samme rute. Svaner og ænder fulgte os. Vel tilbage ved roklubben kunne vi skifte tøj og drikke den sidste kaffe og spise Lenes chokolade. Godt efter 18 km i lidt surt vejr, men en pragtfuld tur alligevel. ”Det er jo ikke vejret, men påklædningen det kommer an på”. Tak for en dejlig afslutning på påsken.


Helle Randrup

3 visninger

Comentarios


bottom of page