top of page

Hjarnø rundt - søndag d. 9. august 2020

13 forventningsfulde kajakroere mødtes kl 8, i det dejlige solskin, på havnen i Hou. Her fordelte og læssede vi kajakker på traileren og diverse biltage, inden turen gik til molen på Alrø. Her blev vi mødt af - havblik. Det tegnede til at blive en super dag.

Vi besluttede at sejle i samlet flok, med Søren der var kommet til, Alice og Kiwin til at holde styr på tropperne.


Første ben, gik over sejlrenden til Borre knob og dernæst mod Snaptun. Her havde Kiwin en overraskelse til os. Pludselig sprang et marsvin helt fri af det blanke vand, tæt på os. Wow et flot syn. Godt arrangeret Kiwin.


Forbi Snaptun havn, besluttede vi at sejle ud langs den smukke kyst til Svenskerskansen. Her holdt vi en lille rast og strakte ben, før turen gik over mod Hjarnø og frokosten. Mætte og med fornyet energi, havde vi nu 45 min på egen hånd, til lidt sightseeing. Nogle ville i kirke og se på teltplads. Anette og jeg gik hen for at se om vi kunne finde nogle gamle stenøkser, i vandkanten. Og sørme ja. 3 fine skiveøkser blev det til. Efterladt at jæger/ samlerfolket for ca. 7000 år siden. Som et kuriosum kan nævnes, at netop skiveøksen, var ideel til at tilvirke Ertebøllefolkets ” kajakker ” - stammebåden.

På den igen!


Turen fortsatte ud langs sydkysten af Hjarnø,og forbi skibssætningen Kalvestenene. En skibssætning er en bådformet gravplads fra Bla. Vikingetiden. Op til 8 m lang, og formen markeret med kampesten. Sagnet siger, at det er Kong Hjarne, som Hjarnø er opkald efter, der ligger her :-)


Forbi den flotte klint med alle digesvalerne, rundede vi Hjarnøs østlige punkt og vendte næserne mod Alrø`s mole igen. Her sluttede en dejlig tur, med bla. kølende bade, kaffe, kager og livlig snak, i den varme eftermiddagssol.


Tak til alle for hyggeligt selskab, fra Anette og Carsten.


2 visninger

Comentarios


bottom of page