top of page

Hjarnøturen søndag d. 4 juli 2021

Skrevet af Helle Randrup

 

Søndag morgen kl. lidt i 8 mødte nye kursister, medlemmer fra sidste år og gamle garvede roer op, fordi det er en p… fed tur og vejret var perfekt med sol og ingen vind.


Emil, Kristian, Inge-La, Dorthe, Signe, Hanne, Peter, Carsten, Sune, Berit, Tove, Martin, Lene, Allan, John og Helle. Vi var holdet.


Alt blev pakket med John som turleder og øje for at alle kom med og at kajakkerne blev fordelt. Vi kørte til Alrø og heldigt at vi kom tidligt, for der var masser af plads på p-pladsen og Carsten valgte en god plads i hjørnet med traileren. Her ventede Lene og Allan og de var klar til en god dag i Horsens fjord. Kajakker kom ned på græs og pakket med mad, vand, tørt tøj og grej.

Så var det afsted mod Borre knob, Blik stille vand, blå himmel og nye forventningsfulde ny roere. Helt perfekt. John havde i år valgt at gå helt ind i Borre vig hvilke var en super ide’. Kødkvæg og nydelige ejendomme lå smukt ned til vandet.

Efter at nogen ville op i åen helt inde, vendte vi om og tog mod Snaptun. Her stævnede en flot stor skonnert ud lige som vi kom. Vi ventede og da et par sejlbåde havde krydset vores vej fra Horsens siden, krydsede vi over i flot formation.


På Hjarnø siden lå Britta Leth. Ved havnen gik vi i land, flot ser det ud med 16 kajakker på stranden. Vi spiste madpakker og så endnu en skonnert. Nogen besøgte den lille kirke og der var kø ved toilettet. Efter en god pause med Snøfler til dessert, satte vi atter i.


Vi tog nu turen langs kysten og nogen måtte lige ind i lavt vandområdet under broen ved lagunen for at se om der var hul igennem. Det var der ikke. Omkring Hjarnø som kun er 3,2 km2, med svaler i massevis, gode samtaler og nydelse. Godt at der var kommet ekstra solcreme på arme og skuldre. Solen bed dejligt.

På vestsiden takkede Allan, Martin og Berit af, de valgte at ro hjem over pollerne, Gyllingenæs og til Hou. Dagens vejr var virkelig indbydende til en længere tur. Carsten løftede pagajen, han havde rundet sine 75 km. Tillykke med det. Vi andre roede til Alrø igen, 16 km blev turen til. Her drak vi en sidste kop kaffe og John købte is. Her stod Lene, Emil og Kristian, Sune, Dorthe, Signe og John af. Tak for en skøn tur til dem.


Hanne manglede 4 km, så vi tog ud igen, Inge-La, Carsten, Peter, Tove og jeg. Vi tog mod Vorsø langs Alrøs kyst. Det var nu meget lavtvandet, så vi holdt os godt ude. Efter små 3 km vendte vi om og så kunne Hanne også hæve pagajen og endnu et tillykke til en ro frigivet ny roer. Dejligt.

Vel tilbage på Alrø hvor det nu var blæst lidt op, takkede vi af efter 22 km og fik pakket biler og trailer, som nu var ”lukket inde” af biler som nu fyldte p-pladsen helt op. Carsten havde dog ingen panik, fik vendt trailer og vi kørte hjem til Hou. Dog uden is, da is vognen var kørt.


Hjemme på havnen, var de tre seje komme ind. De havde haft en skøn tur rundt om Gyllingenæs og kunne skrive 31 km på kortet. Tak for en skøn Hjarnøtur i tre forskellige længder.12 visninger

Comentarios


bottom of page