top of page

Horsens Fjord i blæst d. 07/07-2007

Denne tur var der rigtigt god tilslutning til, måske fordi den var annonceret som en "hyggetur hvor alle kan være med"!


Vi var ca. 12 kajakker, med ca. halvdelen besat med kvinder. Ca. 8 var med vores nyligt frigivne folk.


Ikke kun p.g.a. vinden men også for generelt at opfriske sikkerheden, forsøge vi at ro sammen som makkerpar, da først ror og pedaler var blevet efterjusteret i vandet.


Ulrik i feltets eneste turkajak en Coastliner var blandt de første både i vandet, og efter lige at have snuset lidt til modvinden og bølgerne, valgte han en våd udstigning, da den blev lidt for livlig med bølgerne ind fra siden. (Hans første tur i en turbåd)!


Det blæste pænt fra start, men efter at have krydset fjorden indtog vi kaffe og kage i dejlig læ og med solen tittende frem. Derefter roede vi langs kysten mod Snaptun, idet vi dog tog et større sving ind i en vig, og på vej mod Snaptun kom nogle op og hænge på eller ind over nogle sandbanker.


Fra Snaptun stak vi lige over mod Hjarnø med vinden lige i ryggen, og her fandt Allan stedet hvor vi spiste frokost.


Da det yderligere var blæst op fra stik vest, overvejede vi lidt, om vi skulle rundt om Hjarnø eller søge mest muligt læ ved at ro samme vej tilbage. Vi valgte det sidste, og der blev både kæmpet med at komme i kajakkerne og over til Snaptun, for vinden var stadig ret så frisk!


Der hvor der dog rigtigt skulle kæmpes var fra Snaptun og over vigen, til vi kom ind under land og dermed læ. Feltet blev splittet en del, hvor Orla og Sidsel var blandt den forreste flok, mens jeg selv lå lidt på mellemhånd og senere roede tilbage til Allan, der lå bagest med de sidste. Nogle af de store byger, der drev forbi os gav yderligere vind, og jeg håber at det blev sagt tydeligt nok, da vi alle var kommer over, at vores nyligt frigivne kvinder i mine øjne virkelig imponerede med deres sejhed. I det hele taget var det ikke den hyggetur jeg havde håbet på, når man tænker på vinden, men mens vi indtog den sidste kaffe og kage i læ ud for Alrø, fornemmede jeg heldigvis, at vi havde fået alle godt igennem dagen. Godt gået!


Rygvind og bølger over til Alrø gjorde den sidste del til den rene svir, og jeg takker som arrangør for deltagelsen.


Henrik Sønderstrup


Se billeder ved at klikke på dette link:

1 visning

Comments


bottom of page