top of page

Klub tur til det sydfynske øhav Rantzausminde camping 20.-22. august 2021

Skrevet af Tove Blois, red. af Henrik Skovbjerg

 

7 tilmeldte og Marianne med på hygge.

Turen blev indledt i etaper, Martin og Marianne have ferie og tog af sted torsdag og nød turist livet i Svendborg. Berit tog en ferie dag med afslapning på camping pladsen. De tre sendte straks skønne billed


er til resten af os, så vi kunne næste ikke vente til fyre aften med at komme af sted.

Hen på eftermiddagen mødtes vi alle 8 Martin, Marianne, Berit, Henrik, Søren, Peter og Tove på Rantzausminde camping. Telte skulle op og hurtigt blev det klart at vores kære tur leder Henrik måtte stå på mål for turens første kærlige ”mobning”, da han var den så absolut langsomste telt opsætter. Peter derimod suste ”overlegent” ind på pladsen, fortællende at han da havde lejet pladsens gl. camping vogn.


Berit havde tilberedt deller m/kartoffelsalat som blev nydt på pladsens overdækkede terrasse med udsigt ud over Svendborg sund og inden aftens sidste glas blev tømt sad vi i skæret fra en fantastisk smuk fuldmåne.


Inden alle krøb i soveposerne fik Berit lige advaret alle om at de ”skide” færger larmer hele natten, men nej det var de sydfynske landmænd som havde travlt med at få høsten i hus der støjede. Det må også siges at der til langt efter midnat igen og igen hørtes lyden vitzz, vitzz, vitzz fra vist samtlige telte (kaldes vist natpi….eri) var det indtaget af væske eller kuldens skyld ???


Morgenmad og så i kajakkerne som gled ud på stille sol fyldt vand. Styr på ærgrer og andet sejllads- så tværs over Svendborg sund og op langs Tåsinge. Vi var ikke nået langt før tur lederen blev stillet spørgsmål som ”hvorfor hedder færgen højestene”?, ”hvor mange bor der på Hjortø”? Osv. Manglende svar gav selvfølgelige grund til flere spørgsmål og den ”kærlige mobning”.

Tur lederen skal dog have stor ros for vejret og flotte laminerede kort og ellers styr på turen. Tak Henrik.


8 km oppe af Tåsinge kyst tog vi et kryds over til Hjortø, hvor de var kaffe pause. Tid til hyggelig gåtur op gennem byens mange gamle huse og gårde. En lokal beboer kunne fortælle at der i dag ikke er nogen som har erhverv på øen, alle fastboende er pensionister. Vi fik læst om klokke frøen som kun findes på Hjortø. Martin ville dog gerne have fanget en så hans have der hjemme kunne blive fredet område, men vi så ingen klokke frøer.

Endnu et kryds med færger, sejlbåde- tremaster og speedbåde der skulle holdes styr på. Vel ovre på Drejø spiste vi frokost på den nye havn. De næste 3-4 km var i stille luft – stille vand og bragende sol så vi fik sved på panden. Herefter indtog vi Drejø gl. havn, en lille hyggelig havn med meget lidt plads, det må siges at vi mest af alt lignede de små både der ”tøffer” rundt i tivoli frihedens lille dam.


Nu måtte tur lederen lægge øre/skuldre til mange stikpiller om han nu også var sikker på ishuset på Skarø var åben. Py-ha han fik sved på panden ved tanken om at det måske var lukket og hvornår det lukkede. Det blev hurtigt besluttet at bære kajakkerne over den smalle 1km lange tange på Skarø. Inden vi nåede tangen var der behov for et lille hvil i kajakkerne, her blev vi beriget af to marsvin der tumlede i vandet på jagt efter tobis, der sprang glinsende rundt i overfladen. Fremme ved tangen viste det sig at være den hurtigste overbæring jeg nogensinde har været med til, hvilket skyldtes både afstand (3 meter) og udsigten til Skarø is.

Ishuset ligger i en hyggelig gårdsplads midt i Skarø By, som består af smukke gl. huse omkring et lille bitte gadekær. Godt ladet op af isen var der energi til sidste kryds tilbage til Rantzausminde camping. 29 roede km og 8000 skridt var tilbagelagt.


Hvor heldig og forkælede var vi lige, Marianne havde købt ind og klargjort salat bord- ordnet hakkebøffer of pølser til grillen. Tur lederen havde sørget for rødvin.


Bade tur i havet og under bruseren - snakken med andemor og hendes 13 ællinger der hygger på pladsen og optænding af grillen inden vi atter sad samlet på terrassen med snak og kærlig samvær.

Kl 22:00 var alle dog klar til at bryde op og komme i soveposerne - herefter hørtes der hurtigt Zzzzz Zzzzz lyden rundt omkring, og det til tros for færgens larmen eller var det majetærskerne.
4 visninger

Comments


bottom of page