top of page

Løvfaldsturen søndag d. 6 oktober 2019

På den skønneste solrige efterårsmorgen mødtes vi 9 roere ved kajakklubben kl. 8.00 for at gøre klar til en tur på Silkeborgsøerne. Turen til Laven var ret fantastisk, da det var rimfrost med tågedis over søer og lavtliggende marker. Vi fik hurtigt og snildt kajakkerne i vandet, mens Himmelbjerget dukkede op af tågen på den modsatte side. Ud af tågen kom også en lokal kajakroer, som undrede sig over at vi bare lå stille. Vi måtte vente en rum tid på Helle, som havde travlt med et eller andet inden alle var klar til de første tag på vandet.

Så gik turen mod Svejbæk, med udsigt til den ene store imponerende villa efter den anden.

Ved Brillesøerne skulle frokosten indtages og hvordan kommer man så i land ved en søbred! Jo, der skal bare et ganske særligt Kaj-greb til, det ene sekund sidder man i kajakken og i næste sekund står man på bredden og kan finde sin mad frem. Sådan.


Vi skulle naturligvis også se den lille brillesø og blev fulgt af to fiskeørne som kredsede over os. Et meget flot syn.


På vej tilbage var der svaner, fiskehejre og gæs, som ifølge Kaj i V- form var på vej til et vandhul, fordi de havde set en flok ældre med rollator på vej dertil med brød.


Turleder Ellen fandt et listigt sted i skoven, hvor kaffen blev indtaget med Inges gode hjemmebagte kage.


Vi havde haft stille vejr og sol indtil da, men skulle lige udfordres med modvind og bølger, der slog ind fra alle sider, inden vi igen kom i læ ved Himmelbjerget. Broen skulle berøres inden turen gik tværs over og tilbage til Laven.


Det blev en tur på 27 km, hvilket Helle var meget tilfreds med, da hun så har roet længere end Claus i denne sæson, indtil videre.


En skøn tur sluttede ved 18- tiden, hvor kajakkerne blev vasket rene for mudder og søgræs.

0 visninger

Comments


bottom of page