top of page

Løvspringsturen på Skanderborg SøLørdag d. 28. april 2012

Tidlig lørdag morgen mødtes Kai, Birgit og Helle på kajen. Vi pakkede biler (ingen trailer), da vi ikke ville blive så mange på denne tur. Peter, John og Tove (nyt gæstemedlem) mødte os ved Vester Mølle ved Skanderborg Sø. Det var lidt overskyet. Humøret var som vanligt højt og forventningerne til en dejlig dag, ligeså


Kl. 9.10 satte vi i og roede stik øst mod Skårup. Fulgte kanten af søen ind i alle bugter og kroge. Peter havde fuld opladet GPS’er med så hver en km skulle tælles. Kai fulgte trop, intet skulle overses af hans falkeblik. Vi andre havde kun blik for utrolig mange ænder, lappedykkere og hejre, og det var ikke kun Tove, Birgit og undertegnede, næ.. rigtige hejre! Og dem var der rigtig mange af. Naturen var så smuk om end det manglede lidt mere grønt islæt, men det kom i løbet af dagen.

Da vi havde roet rundt om Sønderø, ja RUNDT om og efter små 8 km var John og jeg godt kaffetørstige. Ind lang en af de utallige bådebroer og op i græsset for at få ”morgenkaffe” og Birgits dejlige kage. Turen fortsatte videre langs, meget tæt på kanten Peter, om Lognæs og ind i Lillesø. John var træt af at hans GSP ikke kunne vise navnene på øerne så han blev næsten væk.


I Lillesø tog vi også en runde og tilbage til Skanderborg Sø. Ved sejlernes lille hyggelige klubhus, efter 17 km, spiste vi vores madpakker. Bare ærgerligt at nogen havde glemt sin madpakke…. Peter fablede om pizza-bude til vands! (Det var også vældig frækt at være her. Ænderne viste Moon hele tiden). Så begyndte det at småregne lidt. I kajakkerne igen og rundt lands kanten, forbi kajakklubben og vandrehjemmet og over mod Æbelø. En tur rundt om den også. Birgit holdt vagt og ventede på at vi kom rundt. Videre mod Skanderborg lystbådehavn men først lige ind i Henning Sø og kikke. Ud i Skanderborg Sø igen og rundt om Sankt Thomas. Så havde vi også været der, sammen med alle gæssene. Det regnede nu pænt men humøret var højt og svalerne fløj lavt. Ved 15.15 tiden var vi atter ved Vester Mølle og havde vi roet 26,5 til 27 km alt efter hvor tæt man havde været på kanten.


Kort over ruten på Skanderborg Sø

Tak for en rigtig dejlig lørdag med stille vand, let overskyet og smådryp hvor forventningerne om en dejlig rodag endnu engang blev indfriet.


Med løftet pagaj, Helle.

1 visning

Hozzászólások


bottom of page