top of page

Mariendal strand til Marselisborg havn - Søndag d. 10. juni 2018

Kl. 9 mødte Allan, Kai, Henrik, Claus og jeg op på havnen. Og vupti kom Lone ind fra sidelinjen. Herligt at Lone havde tid fra sine politiske opgaver til en ro tur sammen med os. Vi fik pakket og kørte til Mariendal. Ved Ajstrup kom endnu et positivt input, her hold Tove og ventede på at følge trop.


Kl. 10 satte vi i, i noget tungt, varmt, stille og let overskyet vejr. Skoven var så flot og der var folk og badende gæster på stranden. Snakken gik og pludselig stoppede vi; vi så marsvin med kalv på fisketogt. Det er altid dejligt, at få den oplevelse med.


Videre op, og ved Moesgaard strand var der fest og farver. En mini-triatlon var lige ved at skulle starte og da der blev talt ned fra 10 til 1 lå vi lige i første række og så og hørte bruset fra de mange, mange folk med rød badehætte som væltede ud og skulle svømme 750 m. Efter to svømme-omgange løb de op og skulle have fat i deres mountainbikes og cykle 30 km i terræn. Herefter skulle de slutte af med at løbe 10 km i skov og på strand. Som Lone sagde, godt vi har valgt en anden motionsform! :-)

Kaffepausen skulle indtages på stranden. To unge fyre så al vores kaffe og kom ned for at bytte snolder for to kopper kaffe. Det fik de selvfølgelig, det havde de brug for 

Videre gik det og nu med små dryp fra oven. Tæt på kajakklubben Viking mødte vi den omtalte kaffekande ”Madam Gul”.


Nu regnede det virkelig meget. Vi kom under og forbi den Uendelige bro og videre op til Tangkrogen hvor Zirkus Nemo ligger. Ind i havnen, og nu øs-regnede det. Allan, Claus, Lone og Tove gik på isvafleri og skulle smage bl.a. bacon is… Kai og jeg blev ved kajakkerne, fik en rugbrødsmad og tørt tøj på.


Så var det tid til tilbageturen, over Tangkrogen, den Uendelige bro hvor Allan afleverede et opfisket læsejl. Nogle gæster ville være behjælpelige med at skaffe det af vejen. Da vi havde rundet ”Madam Gul” fandt vi en lille strand hvor vi kunne krybe i ly for kaskaderne af vand og spise vores madpakker. Tove orkede ikke at stå ud af kajakken hvor der jo var tørt. Hun tog en ekstra lille ro tur op ad kysten.


Tilbage nær Moesgaard så vi pustende, trætte løbere og vi heppede det bedste vi kunne for at hjælpe de sidste triatlondeltagere mod målet. Kæmpe respekt for at de gennemførte.


Kl. 15 var vi atter ved Mariendal med 22 km på kortet. Det var holdt op med at regne så Allan og Kai besluttede at fortsætte mod Hou i kajakkerne. De havde en fantastisk tur hjem med besøg af en sælunge som ville sutte på Kai pagaj. Hvad mon han havde puttet på den? Da de kom hjem havde de rundet 39 km.


Vi andre kom hjem, fik vasket og tørret vores kajakker og håbede så bare på, at vores haver havde fået lige så meget vand som vi havde fået nær Aarhus.


Tak for endnu en dejlig ro tur ved Aarhus bugt.


1 visning

Comentários


bottom of page