top of page
  • Allan Petersen

Svejbæk – Kongensbro den 9. maj 2024

Så var det tid til at gentage turen, som vi første gang prøvede for et par år siden.


Der var tilmeldt 11, men 2 var desværre ramt af sygdom, så det endte med en ren herretur med 9 herrer i deres bedste alder – som jo er den alder, vi har nu.


Allan, 2 x Finn, Claus, Lars og John mødtes i Hou ved 7 tiden, pakkede trailer og kørte imod Svejbæk, Kai og Ejvind kom direkte fra Hundslund og jeg selv kørte lige forbi bageren efter frisk brød og basser på vejen.


Vel ankommet til Svejbæk kunne vi konstatere at vejret havde lokket rigtigt mange fiskere på vandet i småbåde og fiskekajakker udstyret med alt muligt grej – fedt, god stemning og med lidt tagen hensyn til hinanden gik det hele fint trods trængslen.Der blev pakket ud, og morgenmaden blev fundet frem, men vi var dog 4 chauffører, der hurtigt dampede af imod Kongensbro for at stille bilerne – og en enkelt bil retur til Svejbæk. Så der var 5 glade gutter efterladt i en times tid – med maden - lidt risikabelt for os andre. De havde dog efterladt lidt til os, da vi kom retur.


Efter en god morgenbuffet (jeg fik ros) var det afsted i kajakkerne.Afgang ca. 9:45 og afsted ud på søerne i fint vejr – Mange træer var lige sprunget ud, så vi havde den flotteste lysegrønne baggrund. Det var dog lige tidligt nok til Rododendron, men man kan jo ikke få det hele.

Forbi de mange fine dyre huse, og imod en smule modvind gik det imod Klüvers kanal og Brillerne – dem, der ikke havde været der før, fik lov til at komme først igennem den ret lavvandede adgang til Brillerne. Altid et flot sted.


Jeg måtte ro dogmeroning da en eller anden klovn ikke lige havde sørget for friske batterier i GPS’en, så den ville kun lige starte op og skrive Garmin før den slukkede….


Vi havde en smule modvind, men det fik vi til gengæld i ryggen det meste af turen efter slusen.


Efter rundturen i brillerne gik det imod Silkeborg hvor turens første stop naturligt lå, inden vi skulle igennem slusen.

Her fik jeg betalt for 9 fartøjer og vi fik en kop kaffe – sulten var der ikke meget af – morgenmaden lå stadig fornuftigt tungt.

Aftalen med personalet var at de ville holde øje med os når vi ville igennem slusen, men da vi lå og ventede ved slusen havde vi dog en smule svært ved at få fat på dem.

Efter hvad der føles som timer (det var nok et par minutter) fik de øje på os, og vi fik presset alle 9 kajakker ind i slusen på en gang.

Vi blev sænket 1-1½ m og så kunne vi sejle videre. Det første stykke skal man dog holde tungen lige i munden, for der er grimme betonkanter og en til tider ret heftig strøm på vej ud i Silkeborg Langsø – alle kom igennem uden skader.


Ude på søen fik vi virkeligt glæde af den vind der var – der kom nogle pust lige i ryggen, så det gik pænt stærkt – det samme kan man ikke sige om de kanoer, vi så der kom den anden vej – de måtte arbejde lidt mere.


Strømmen var også ret god, så vi holdt en god fart i Gudenåen, hvor vinden også sørgede for at vi kunne nyde den susende lys fra motorvejen i ret lang tid….


Forbi Resenbro og ud til Sminge sø, hvor vi så holdt vores sene frokost på rastepladsen lige efter søen.Klokken var nu hen ad 14 tiden, og jeg var i hvert fald blevet sulten. Armene begyndte også at fortælle mig, at det var årets første tur, men nu var der heldigvis kun ca. 10 km til målet.


Der var en del svaner på åen, og det var ikke alle der var lige trygge ved kajakker, men ingen hidsige angreb, så det gik det hele. Dog usædvanligt få hejrer denne gang.


Igen var tempoet ret højt og her må jeg nok tage en del af skylden – jeg er eminent god til at jappe tempoet op…


Lidt før 16 landede vi Kongensbro efter 32 km på vandet, og det var tid til at pakke sammen.


Finn havde sørget for skipperpiber, så en god dag på vandet blev derfor afsluttet helt efter bogen med lakridspiber, kaffe og kage.


Logistikkens sidste detaljer blev klaret – Lars og 3 andre kørte til Hou med traileren, Finn og John tog mig med til Svejbæk efter min bil og Kai/Ejvind kørte direkte til Hundslund. Det havde afstedkommet lidt hovedbrud på vejen, hvordan vi lige fik strikket det sammen, så vi ikke kørte mere end nødvendigt, men det gik til sidst.


I Svejbæk så vi en underlig båd med kraftige lys – hvad er det? Det var såmænd en amfibiebil, der var ude på søerne. Og han havde ikke slukket lygterne – fedt legetøj.


Tak til alle for en dejlig dag på vandet – glæder mig til næste gang

 

Peter

9 visninger

Comments


bottom of page