top of page

Tørring-Klostermølle 26. oktober 2019

Denne tur blev endnu et eksempel på at man ikke altid skal lade sig styre af vejrmeldingen – med mindre vi snakker mht. sikkerhed. Vores sidste lange klubtur blev igen i år det dejlige stykke Gudenå.


Vejrudsigten havde absolut ikke set lovende ud med udsigt rigtigt efterårsvejr – blæst i rå mængder bakket op af et solidt regnvejr. Dagen før lovede de dog at at vinden ville løje af i løbet af dagen og regnen ligeså dog med endnu mere igen ved 16 tiden.


Den vejrudsigt skulle vise sig at holde for da jeg stod op ved 6 tiden var det alt andet end kajakvejr. Det var faktisk mest vejr til at blive under dynen – men det gjorde jeg heldigvis ikke.

Holdet bestod af Lene, Helle, Allan, Kai, Finn, Claus og undertegnede der mødtes på Tørring teltplads i hvad man vist godt kan betegne som pænt træls efterårsvejr. Derude blev vi mødt af en lækker morgenbuffet i tørvejr og med dejlige varmelamper, samt en meget venlig betjening - der blev spist, klædt om og gjort klar og ved 930 tiden kastede vi os ud i det frådende efterårsvejr, men allerede nu var vinden faktisk begyndt at løje og regnen var begrænset. Til gengæld var der godt med vand i Gudenåen og det resulterede i en dejlig medstrøm som vi drog nytte af hele dagen.


Pga. vandstanden var enkelte broer lige til den lave side, til gengæld roede vi ikke det første stykke nede i et hul – vi havde fint overblik ud over markerne – høj vandstand er ikke kun skidt. Og der var vel 10-12 grader så slet ikke tosset. Den førnævnte medstrøm gav os et los bagi, så vi kom virkeligt ud over stepperne og holdt pæn fart på alle 41 km, så vi kom imod Klostermølle på rekordtid. Men ikke uden at opleve en del undervejs, der blev set mange rådyr, sågar en der krydsede åen, Kai havde set et par isfugle og som prikken over i’et så vi et krondyr krydse åen. Der var også lige væltet et træ som gav os en mindre udfordring på det sidste stykke, men ellers bliver det jo også kedeligt, og vi kom igennem uden vandgange + Lene fik sin debut på det stykke af Gudenåen i flot stil.

Det blev til de traditionelle 3 pitstop undervejs, og jeg behøver vel dårligt nævne at der var kaffe, kage og mad nok til alle pitstop.


Ved 16 tiden landede vi i Klostermølle, nu i en pænt tiltagende regn, men stadig lunt – bilerne var i mellemtiden kørt derned, så vi fik pakket kajakker og klædt om (under tag)

Kort sagt en fantastisk dag – på trods af at det ikke var solskin – og jeg siger hermed mange tak til de 6 andre for en dejlig tur og kan kun opfordre til at alle i andre tager med næste gang.


Billeder bliver der desværre ikke mange af – linsen blev ret hurtig fugtig (ok på den måde var det lidt træls).
1 visning

Comments


bottom of page