top of page

Tørring - Klostermølle, lørdag d. 3. november 2012

Fredag eftermiddag kl. 16.30 var vi nogle stykker som mødtes i regn og rusk på havnen for at pakke trailer, kajakker og grej ned til årets sidste fælles tur. Det var bidende koldt og Mads undrede sig over at vi gjorde dette frivilligt.


Lørdag morgen kørte Allan, Lars, Henrik og Helle kl. 6.30 med traileren mod Tørring. Her mødte vi John, som havde samlet Asger og Svend op i Vestbirk, samt Mads, Kai og Peter som også var kørt selv. Det p.. regnede. . Kajakkerne kom af og lagt på brinken, grejet i tørvejr under halvtag og Allan, Kai, Mads og John kørte så mod Klostermølle. Her ventede en Taxa på dem så de kunne komme tilbage til Tørring igen. På teltpladsen kom bestyreren og åbnede huset og toilet så vi kunne komme inde døre. Vi fik betalt og fik gæstekortene.

Da taxaen kom med vennerne, var vi andre klart til afgang. Dog blev Allan lidt klam for han havde glemt sin GPS og andet i taxaen. Øv. Kl.8.45 kunne vi sætte i, men så kom den berømte taxa susende og afleverede de glemte sager. SÅ kunne vi komme af sted. Kl. var nu 8.52.

Der var rigtig meget vand og strøm i åen. Så vi suste af sted. John og Helle var lidt bekymret om vi kunne komme under broen, men det gik fint.


Og det regnede, godt at vi havde hætter, kasketter og sydvest på. Højt humør og koncentration gennem alle de første sving.


Mellem Vedens Ende og Nordkær Bro holdt det lidt tørvejr. Og så regnede det igen. Vi ville spise ved Aale teltplads, men blev enige om at det regnede for meget og fortsatte så til Bredsten Bro. Her skinnede solen et kort øjeblik og det udnyttede vi til at spise og få kaffe. Og så regnede det igen.


Videre af denne smukke Gudenå og op mod Vestbirk. I søen ved Naldal Mark var der så mange svaner at den måtte hedde Svanesøen. Det er smukt at skue så mange smukke fugle på en gang og hvilke lyd de laver når de letter og flyver. Man bliver så lille.

Ved Vestbirk stod Asger og Svend af. Der var fest i vente for dem hjemme. Vi andre gik gennem ” tyrens r..hul” og skulle slæbe over ved kraftværket. Vel nede på den anden side, spiste vi den sidste mad og drak kaffe, - nu i solskin. :-)


Ned af slisken og ud i strømmen fra kraftværket. Henrik skulle lige prøve at sidde midt i det hele og mærke at båden ikke flyttede sig.


Efter kort tid så Kai og Peter og Henrik isfugl. Hvor heldige kunne de være? Blå og smuk. Vi andre havde kun set svaner, musvåger og ænder i massevis. (Men de er da også smukke). Her var nu fart på. På visse steder kom vi op på små 12 km/t. Ellers lå vi på mellem 7-8 km/t. Nu var det holdt helt op med at regne og solen varmede dejligt. :-)


Der var stadigvæk blade på nogle af træerne, så efterårs smukt var det. Ved Voervadsbro holdt vi lige inde da Mads skulle ”strække ben”.


De sidste 6 km gik også forrygende. Den sidste lille forhindring lige før Klostermølle, det lille vandfald, kom alle også godt igennem.


Kl. 15.20 landede vi alle ved Klostermølle, glade, lidt trætte og tilfredse efter en fantastisk tur. Bilerne blev hentet, pakket og så vendte vi næsen hjemad mod Hou. På vejen hjem ringer teltpladsbestyren til mig for at fortælle at vi har glemt en pagaj i Tørring! Og hvem havde manglet en pagaj?? Allan! Godt at Henrik vil hente den og Helles balje, som også stod i Tørring.

Vel hjemme igen kl. godt 17, var det dejligt at være færdige med at vaske de møgbeskidte kajakker og komme hjem inden det blev alt for mørkt.


Tak for en super dejlig dag.


3 visninger

Komentarze


bottom of page