top of page

Tørring-Klostermølle 2021 - part 2

Skrevet af Kim

 

Den årligt tilbagevendende efterårstur på Gudenåen, fra Tørring til Klostermølle, blev i år afviklet både lørdag og søndag, grundet den meget store interesse for at deltage.

Søndag d. 24/10 var både Kim og Helle med og de har været så venlige, at skrive turberetningen og bidrage med billeder :-) Første del er skrevet af Helle:


Meget tidligt og meget mørkt mødte, Henrik, Martin, Emina, Svend, Kim, Ellen og Helle op på havnen. Vi fik pakket trailer og drog mod Tørring. Her ventede Ejvind og Kai. Søndagsholdet var hermed sat.

Da kajakker var gjort klar, gik vi til den fine morgen buffet på teltpladsens reception. Onslow var sørme på ferie med sin frue og fik en lille sludder med os…… 12

Maverne blev fyldte, vi fik skiftet til rotøj og så satte vi i det rigelige vand. Hold op ”der var løbet meget vand i åen..”

Ved at være klar til afgang

Let diset, lille smule regn og let vind. Perfekt start på en smuk tur.

De første 10 kilometer er som altid i forholdsvis stilhed. Vi nyder den smukke natur og koncentrerer os om at holde os til åen og ikke ramme brinken, lave styrertag, vippe fra højre r..balle til venstre r..balle, for som Martin siger: løft ballen mod den du vil uden om”. Vi skulle også holde øje med havørne, svaner, silkehejre og massevis af viber som blev skræmt af musvåger. Åen var virkelig rendt over sine bredder og vi måtte ligge ned for at komme under broerne.

Emina - med meget vand i åen

Ved Aale bro var den første kaffepause. Hvis nu nogen var drattet i vandet og trængte til varme var saunaen varm, men det var ikke nødvendigt med varme fra den front. Vi nød lyserøde piber fordi Kai var nyudnævnt bedstefar, Helle havde bagt smørhorn og Svend ville meget gerne ha spist sin frokost her.


Kai, den glade bedstefar ;-)

Videre gik turen nu i de smukke farver fra skovene. Skyerne begyndte at bredde sig og vi kunne forstå at lørdagsholdet havde været beriget med de smukkeste farver.


Eivind under de smukke træer

De næste 10 kilometer blev der snakket og hygget. Køer, får og heste fulgte os fra de våde marker. Rovfuglene fløj omkring og livet er herligt. Vores frokoststed skulle ha været Gudenå Camping, men der var lukket af med stribet bånd og ganske forbudt at gå i land. Derfor tog vi lidt videre til Bredved mølle sø. Her var det muligt at komme iland – med hiv og sving- for at spise velfortjent frokost, og en snøfel og et horn og. …..


Frokost ved Bredvad mølle

Her hentede Jørgen undertegnede og med mine 25 km på kortet sagde jeg tak for en vidunderlig tur med verdens bedste kajakvenner, samtidig med at solen tittede frem og udsigten til at I andre ville få en fantastiske tur videre til Vestbirk kraftværk, Voervadsbro og endelig slutte af i Klostermølle, kørte vi mod Hou. Tak for i dag og tak for Jer 12. /Helle


Kim fortsætter herfra med beretningen:

 

Efter Vores alle sammens Helle var blev samlet op af Jørgen blev der lidt stille i flokken… der blev trøstespist grundigt af den store pose marcipanhorn som så venligt var blevet efterladt. Efter Kai havde slikket sig om munden blev de resterende strabadser forelagt, dels blev der indtil flere gange gjort opmærksom på at der vil komme enestående chancer for at tilegne sig Klubbens Å- bademærke, dels for en enkelt deltager, at avancere til det eksklusive dobbelt ÅÅ-bademærke, (som er ganske unikt i Hads Herred).

Snøfler og klargøring til afgang efter frokost

Af muligheder blev der nævnt helvedes kurven, djævle strømmen ved Voervadsbro”, lumske vindfælder når man mindst regner med det og så det der ikke kan fældes på papir!

Vi satte afsted i stilhed, solen skinnede, beredte på udfordringerne. Memorerede de gode råd modtaget undervejs om sving uden bøvl: Vis baller til det du vil rundt om…., snuden i inderbrinken og kante rundt (ikke kæntre rundt)… Efter noget tid blev fuglekvidder og den skønne tankefulde indre reflektion brudt af lyden af knækkede grene, banden og hylen: Fandama en dårlig plan…! Turlederen valgte sandsynligvis af pædagogiske årsager at tage Helvedeskurven i yderbanen igennem grene, over stammer, under det unævnelige og ud på den anden side, - som nu man skal når man ror meget. Djævlestrømmen ved Voervadsbro viste sig lidt pjevset, så ingen Å eller ÅÅ bademærker i år.


En fantastisk dejlig og lærerig dag hvor vi også erfarede, at der på Tørring Campingplads bor en Onslow-klon som er god til at betjene knappen på indgangsbommen, at man (jeg) skal være opmærksom på farvekoder på Spraydecks, - miniudgaven giver en rank holdning men udfordrer peristaltikken når man er omkring 190cm, at Kai var blevet bedstefar og som blev fejret med lakridspiber og et rungende tillykke, samt sidst men vigtigt, at Snøfler med Halloween smag er noget pjat!

10 visninger

Comments


bottom of page