Det var 9 gæve mennesker (Finn H., Allan, Lene, Tove K., Henrik S., John, Claus, Svend og Hanne), der i adskillige biler med egen kajak på taget og i pæn afstand kørte til Gals Klint Camping syd for Middelfart for under ledelse af hr. Allan Petersen at besejle et stykke af Lillebælt med omliggende fjorde, sunde og vige. Egentlig lød vejrudsigten ikke helt fin, og den planlagte tur dagen før var desværre blevet aflyst på grund af dårligt vejr, men det gik rigtig fint for os.

Efter ankomst til campingpladsen fik vi hurtigt ordnet kajakker og udstyr ogstraks efter afgang satte vi kursen tilbage mod Jylland mod nogle stejle klinter, men vi afveg lidt fra den udråbte kurs og ramte kysten ved den lille middelalderligeslotsbanke Høneborg.
Første delmål var at komme ned i Kolding Fjord ved Skærbæk, forbi værket og ind i den lille bugt Gudsø Vig. Undervejs mødte vi flere andre roere på tur, mest modsat os. Hilse på og lidt snak. Gudsø Vig er meget lavvandet, men vi kom da stille og roligt rundt i den og på vej ud gik vi land på den lille, sandede tange: Stenodden, hvor vi indtog dagens første kop tur-kaffe.

idt derfra hilste vi på en gruppe, der var på deres første kajak-kursus. De hyggede sig. Turlederens myndige beslutning var nu at tage over på sydsiden af Kolding Fjord, så det gjorde vi med lidt justeringer undervejs. Vi passerede de private Kidholme: de er invaderet af måger og skarver, der tilsammen udsendte en stank, der gjorde det klart, at holmene næppe kunne være beboede. Det er de heller ikke. Så med Kidholme til venstre og med silhuetten af tårnet på Koldinghus længere ude mod vest sejlede vi over fjorden i småbølget vand, mens vi holdt øje med sejlbådene. I alt et fint trip på knap 3 km fra Stenodden.
Vel ankommet til sydsiden ved nogle klubejede store broanlæg (Paradis Bugt?) fortsatte vi mod øst og gjorde frokost-landgang ved Løverodde. Vi fik tilsyneladende nærmest ”skræmt” et frokost-par væk fra det nærmeste bænke-bord sæt og gik så til den medbragte madpakke. Ingen ordentlig tur-frokost uden is, forlød det fra flere. Heldigvis var den lokale restaurant/cafeteria åben, og der var da pænt fyldt op med gæster, så vi fik anskaffet os en velfortjent is.

Næste ben på turen gav nogle valgmuligheder. Vi skulle nu tilbage over Lillebælt mod Fænø. Undervejs kunne man dreje af ved Fænø Kalv og fortsætte nordover hjemad eller gå vest om Fænø Kalv og møde den flok, der ville øst om Fænø. Alle valgte dog turen øst om Fænø, så vi smuttede i ro og mag ud vest om Kalven og over til og ud langs Fænøs sydside. Det blev mørkere og mørkere mod øst, men vi sejlede fortsat under rimeligt lyse forhold. På den privatejede Fænø så vi dådyr, fasaner og var det 2 havørne? Foruden de evindelige hejrer. Det blæste nu tydeligt nok op, og det begyndte så småt at regne, men det blev nu hverken særlig vanskeligt eller ubehageligt. Efter at have rundet Fænø fandt vi et sted at gå i land. Eftermiddagskaffen kaldte; den blev dog lidt fortyndet af regnen.
Vi fortsatte inde under land; regnen ophørte, og vi lagde os lidt i læ af øen op mod Fænø’s færgehavn, hvorfra vi stak over til Fyn og fortsatte langs skoven frem mod den gamle Hindsgavl Slotsbanke.

Vejret var nu skiftet til lidt solskin, og inden længe var vi hjemme ved campingpladsen. MEN selvfølgelig er der altid nogen, der ikke kan dy sig. Måske var de 28 km ikke nok, og måske ville de have 30 på blokken? så da 2 mand fortsatte nordover, blev der vist enighed blandt de tilbageblevne om, at vi måske også skulle se den gamle Lillebæltsbro, og da vi kunne se den, skulle vi måske hellere se den nye under den gamle, og da vi kunne det, skulle vi måske hen under og forbi den gamle bro - men så vendte vi altså også om, og på den måde fik vi 32 km.
Landgang i solskin og dejligt vejr; pakning; lakridspiber og tak til en venlig turist, der tilbød at tage billedet af os alle.

Hjem til Hou, rengøring og en stor tak tillle for en dejlig tur.
Comments