top of page

Turberetning fra Løvfaldsturen 22. oktober 2016

Lørdag i blæsevejr kl. 8 blev seks kajakker pakket af turleder John og Claus, Finn, Niels, Margot og Helle.


Vi kørte fra Hou til Ry og satte i ved 9.30 tiden. Claus måtte dog ind i Ry klubhus for at låne et spraydæk da hans eget hang i Hou. Det var tørt vejr…….. og det var det så i små 30 min.


Fra Ry kajakklub, som ligger i Birksø, roede vi ud i den skønne kanal, som forbinder Birksø og Julsø. Her blev spottet en isfugl samt hejrer og ænder. Det var jo løvfaldstur og skoven kunne ikke være smukkere, øh.. jo hvis det havde været i sol.

I Julsø ligger Møgelø jo og der spiste vi vores madpakker i regnvejr. Nogle baglæns-roere havde fået den samme ide og lagde til med deres flotte både. Men med varm kaffe og lidt gifler, guf og andet godt gik det. Pausen blev dog ikke så lang, så vi satte i og roede videre om Møgelø, forbi skovridderboligen, forbi Svejbæk og op i Borre sø. Her fandt vi en plads ved Paradisøerne nær 1000-vis af rododendron (som vi altså må se i fuld flor i maj), hvor der var bro og borde-bænke sæt. Vi var nu så våde, at nogle af os måtte skifte tøj. Hvorfor Helle måtte fragte Claus kajak i slæbetov ud for enden af bådbroen, står hen i det uvisse. Men igen en kort pause og så snuden tilbage igen. Nu med let vind … og mere regn.


Kort efter Ålekroen lagde vi til i skoven, for det var jo også den årlige lagkage tur. Og fløden var med på sprayflaske. Chokoladelåget på kagen var meget stiiiift, så pæne Mette Blomsterberg stykker blev det ikke til. Men vi trængte til noget varmt at drikke og så kage.


Herefter gik det direkte hjem til Ry hvor det endelig holdt en pause med regnvejret. God at få skiftet til tørt tøj og pakket trailer i tørvejr. Derefter gik turen mod Hou og kl. 17.30 var klubhuset lukket, lakridspiben spist og på kortet skrevet 26 km.


Tak for en rigtig dejligt våd og smuk efterårstur.

4 visninger

Comments


bottom of page