top of page

Turberetning fra Vestermølle-Skanderborg Sø - 2018

Søndag morgen kl. 8 mødte Kai, Finn, Thorkild, Kiss, Henrik, Jannie, Pernille, John, Claus og jeg op. Desværre var der kommet et par afbud.


Vejret var perfekt, vind: 1 m/s og let overskyet. Vi fik pakket trailer. Finn, Jannie og jeg kørte til Vestermølle og kl. 9 satte vi i. Det var første tur for nogen, så forventningerne var store, men med så pragtfuldt vejr var humøret højt.


Vi roede lige over Skanderborg sø og bag om Æbelø, slog et slag inden om roklubben og Danhostel. Videre herfra op til den lille å som førte os ind i søen mod motorvejen. Her spiste vi vores morgenmad og drak kaffe; nu i skønt solskin.


Efter en lun pause tog vi under motorvejen og op til Tåning Å. Her var bare så smukt, spæde lysegrønne blade og svaner. Hyggelig snak og røverhistorier om de forrige ture på åen. Godt at de nye roer var med, så kunne de gamle historier atter få liv…. Ved Fuldbro bar vi over. Nogle var heldige at komme over landevejen inden alle cykelrytterne drønede forbi. Vi andre måtte pænt vente. Vel ovre satte vi igen i og roede så videre ud i Mossø. Aldrig har Mossø været så nystrøget. Helt stille vand. Her blev der diskuteret og set på flere GPS’er om hvor langt væk Hem odde lå. Det var heldigvis ikke lang væk, for nogen var begyndt at mærke til lidt træthed. Da alle var tæt på land i det blik stille vand, væltede Claus! Bare sådan lige så stille. Han skulle jo nødig lave ringe i vandet…


Da alle var oppe og madpakkerne fundet frem, nød vi den smukke natur, søen og stilheden. Claus blev tør, (næsten), og vi skulle vende tilbage igen. Ved Fuldbro skulle vi atter over og trods min dårlige arm og med et par friske fyre var det intet problem at komme op af kajakken. Inden jeg fik set mig om havde Kai et godt greb i min vest, John fat i min kajak og wupti.. stod jeg på broen. Det gik så hurtigt at jeg ikke opfattede mit løft og hylende morsomt var det med denne ”lynoppåbroaktion”. Tak for det.


Turen tilbage ad Tårning Å var blevet endnu mere lysegrøn i løbet af dagen. Meget smukt. I søen tog Kai, Claus og Finn lige en afstikker omkring Svaneøen inden vi tog ind i Skanderborg Sø.

Ved sejlernes klubhus ville vi drikke den sidste kop kaffe og spise lidt mere kage og lakridsæg. Pernille ville ikke op af sin kajak. Hun sad for godt i det sæde . Vi roede så det sidste stykke i den stadigvæk blik stille sø. Henrik, Kai, Claus og Finn tog endnu en afstikker om Æbleø og ind i Lillesø. Vi andre tog turen lige over og nu havde vi en sort sky i nakken. Da vi landede ved Vestermølle blæste det op. Meeen ikke meget, for Finn fandt selvfølgelig lakridspiberne frem og nu med den RIGTIGE farve. Så skyer og røg blæste væk.

24 og 25 pragtfulde km på en smuk søndag med vidunderlige roere og dejligt vejr sluttede på Hou havn hvor søvandet blev vasket af kajakkerne hvorefter vi to trætte og glade hjem.


Tak for turen.

2 visninger

ความคิดเห็น


bottom of page