top of page

Spørgsmål og svar

Her kan du finde en oversigt over de mest stillede spørgsmål og mest efterspurgte svar i Hou Kajak Klub!

 • Stil spørgsmål om alt, der kan have betydning for din deltagelse i livet i Hou Kajak Klub
  Vi vil bestræbe os på at komme med de relevante svar. Der er indsat eksempler på svar i tråden.
 • Hvad er forskellen på en Wing pagaj og en træpagaj?
  Der er tale om 2 meget forskellige pagajtyper. Wing pagajen bruges fortrinsvis i turkajak. Og er på grund af sin udformning med til give fart i kajakken. Pagajtypen kræver en høj pagajføring. Træpagajen bruges fortrinsvis i havkajak. Den kaldes også en grønlandsåre. I forhold til andre pagajtyper er træpagajen blidere ved skuldrene. Træpagajen kan udføres med lav pagajføring, men det er muligt at ro med forskellig højde på pagajen. Den kræver en anden rostil end den "almindelige pagajtype, men når teknikken er på plads, er der ikke forskel i fart i forhold til de "almindelige" pagajtyper.
 • Hvordan aflægger jeg svømmeprøve?
  Du kan aflægge svømmeprøven i Odder Svømmehal. Kontakt en livredder, så holder de øje med, at du får svømmet 40 baner. (1000 m) Hvis du hellere vil svømme udendørs (600 m), så spørg en af instruktørerne, så tager denne med på en lille tur på havet. Der er flere egnede steder,
 • Hvad skal jeg huske, når jeg skal på tur?
  Du skal som minimum huske sikkerhedsudstyr, samt at indskrive dig på vores rokort, så vi kan holde øje med, om du kommer godt hjem igen. 🤗 Du kan få en meget mere detaljeret gennemgang under punktet Håndbog for turarrangører på vores hjemmeside.
bottom of page