top of page

Tørring-Klostermølle

14. oktober 2023

-

06:00

kl. 

14. oktober 2023

kl. 

20:00

Peter Sørensen

Turleder:Dette er vores traditionelle sidste længere klubtur, og den plejer at være udsolgt da det er en populær tur og samtidigt er der begrænsning i antal deltagere.Morgenmadsbuffeten står klar når vi ankommer til Tørring så vi skal bare sætte os til bords on nyde maden. Det er ren luksus.

 

Det er en ret lang tur på 41 km, men det er medstrøms og det hjælper lidt. Man skal dog være klar på mange timer i kajakken, og pga. logistikken er der ikke lige mulighed for at stige af halvvejs. Vi holder 3 pauser undervejs, så man kan strække ben, spise/drikke lidt samt underholde med kajakhistorier fra de varme lande.

Vi er retur i Hou først på aftenen.


Tørring-Klostermølle er nok det flotteste stykke af Gudenåen (kan jo altid diskuteres), og det stykke med klart det største fald – ca. 2/3 af Gudenåens samlede fald er på dette stykke – så der er god fart på strømmen ind imellem.

For dem der ikke har prøvet turen.


Vi starter den med en strækning med ret skarpe sving, så her får man øvet div. styretag, og det giver altid anledning til spas, når/hvis man ender i åbrinken. Der er stykker hvor man er i åbent land ved marker/eng og ofte meget nysgerrige køer, og andre steder hvor man er inde i skoven – der sejles under en del broer, som kan være ret lave afhængigt af vandstanden.


Man kommer også igennem nogle søer før Vestbirk Kraftværk men det er mest en å man sejler i – en overbæring ved kraftværket med en pause før sidste etape til Klostermølle, og naturligvis nogle pauser hvor mad, kaffe og kage indtages.

 

Praktiske informationer:

Tilmelding via rokort – turen slås op ca 3 uger før afgang


Da der er en vis risiko for at ramme sten osv. på denne tur er det kun klubbens kajakker uden ror der må tages med.


Der er som sagt max 12 deltagere – og det er først til mølle, der laves en venteliste hvis der bliver udsolgt.

Tilmelding foregår via rokort.


Man er først tilmeldt endeligt når depositum på 100 kr. er betalt til undertegnede på mobilepay. Har man ikke mobilepay så kontakt mig lige.

 

Vi får kørt bilerne fra Tørring til Klostermølle – så sparer vi en masse tid. Da det er ret dyrt at få flyttet bilerne fylder vi bilerne med op til 4 mand i hver bil.


Vælger man at køre selv, så står man også selv for at få bilen flyttet - Giv besked om dette ved tilmelding.

Klubben giver tilskud til transport af bilerne, morgenmad og rotilladelse, resten deles vi om – regn med at I selv skal betale ca 150-200 kr/person inkl morgenmad.


HUSK – tørt tøj til hjemtransport – pak det evt. separat – så smider vi det i bilerne og behøver ikke slæbe det med, passende rotøj til turen, og ikke mindst mad og drikkevarer til en hel dag – på nær morgenmad.


Turleder  -  Peter Sørensen 21325573 – petereik@yahoo.dk hvis der er spørgsmål så ring eller skriv.
bottom of page