top of page

Fur Rundt 2012

Fur Rundt d. 29. og 30. juni, samt Tange Sø d. 1. juli 2012


Allan, Asger, Ejvind, Claus og Helle mødte op fredag eftermiddag for at pakke trailer og grej ned. John ville møde os ved færgen til Fur.


Store var smilene og forventningens glæde lyste fra os alle. Desværre var der et par afbud, men vi tager af sted igen til næste år – samme weekend. Så kom igen!


Af sted det gik og alt var perfekt, lige indtil Kongens Bro. Der ringede Allans kone, Lene og forhørte sig om den rejse taske som stadigvæk stod hjemme???? Var det en’ Allan skulle have med? Surt at skulle vende om for at hente sin taske med alt sit ro- og alm. Tøj i. Ja ja Allan, var man lidt stresset?


Vi andre hørte så mod Skive for at hente nøglen. Helle var blevet lidt sulten og vi besluttede at tage en pølse i Skive by. På vejen var John stødt til med sin kajak og det var vist meget godt, for han kendte vejen til nøglen. Asgers GPS havde over hovedet ingen fornemmelse for hvordan man kom til damens adresse. Hun var helt gal på den ( GPS’ern altså). Godt at John kom os til undsætning.


Kl. 18 kørte vi ombord på den lille færge og straks efter ringede Allan, at nu var han også kommet frem. Dejligt at vi alle var samlet. Vi indtog den ”nye” hytte. Det nye var at toilettet var flyttet ind i huset og ikke mere et offentlig et af slagsen. Og at linoleummet var taget af gulvet så det var rå cement. Fliser lå i stakke i stuen, men pyt, vi var vel fremme. Claus og John satte deres telte op, og vi andre kikkede på og holdt vagt så teltene ikke blæste i havet som sidste år. Allan ville sove ude under halvtaget, Asger og Ejvind i stuen og Helle fik pigekammeret nær toilettet…. Efter en velfortjent øl, gik vi den lille km op til Fur Strand Hotel hvor vi havde besluttet at spise i år. Her fik 4 af os muslinger og estragon mørbrad m/ svampe i fløde sovs. John og Allan fik en bøf og jordbær på råcreme til dessert. Asger skulle have alle tre retter mad. Han er en sulten mand.


Vel hjemme igen, blev der hygget på taressen med et glas boblevand. Claus havde valgt at tage på bryllupsrejse sammen med os. Han og fru Bente var blevet gift i mandags. Fantastisk godt valg, Claus. Stort tillykke skal lyder herfra til jer begge to. Her så vi den film som John havde taget sidste år af de ”bølger som var høje som huse” om Færker Odde. Ret sjovt.

Lørdag morgen stod vi op og indtog et godt morgenmåltid, som Asger havde medbragt. ( Tak Susanne). Pakkede mad ned til frokost, som Claus havde medbragt og lavede spandevis af kaffe. Huskede også smørhorn med marcipan. Satte i kl. 9 mod Færker Vig og- Odde. Stærk rygvind, så turen derop tog kun små 5 kvarter. På den anden side af Molerværk, gik vi i land for at få en kaffetår. Allan faldt nærmest over et kæmpe forsil. Fandt så et til. Helle fandt også et, som var meget smukkere….. Vi talte om at ro til Livø, men det ville blive sejt at ro tilbage igen, så vi valgte at ro rundt om øen. Nød meget den rolige østklint og de helt utrolige flotte klinter. Claus er super som guid, da han ved utrolig meget om alt det gamle som istiden gav os. Ved campingpladsen spiste vi en udsøgt frokost omgivet af hybenrosernes dufte. Her ladede vi op til bølgerne som vi vidste ville komme rundt om Knuden. Og det gjorde de! Samt hele vejen ned gennem Fur Sund. Fantastiske bølger. Hold da op. Først ved Harvarp Odde fik vi rygvind igen og blæste så hjem og landede kl. 14.30 ved Fur hytten. 23 km blev det til.


OG HVEM VAR DER SÅ? De samme sejlere som sidste år. Denne gang kunne vi ikke forlade hytten uden at vores ovn, toilet, stole, grill og andet blev ”lånt”. Så vi gik i bad i hold og det var også bare okay. Der var også kommet andre gæste som virkede lidt hjemløse. Det var tre modne herre fra Rudkøbing Roklub, som var kommet fra Skive i en ”bagskubber” og bare gerne ville overnatte. Knud, Benny og Erling fik lov til at låne sejlklubbens sprit nye klubhus’ motionslokale til at sove i. Vi synes at de var nogle hyggelige fyre, så de spiste lækker, lækker grillmad sammen med os. John havde det hele med, det var bare så godt. Fyren som passer hytten og sejlklubben, kom forbi og viste os rundt i det nye. Et supert skøn klubhus. Det blev en lang aften og selvom det ikke regnede blev det lidt vådt alligevel. Ejvind havde jo sin første gang Rundt om Fur, så det skulle jo også fejres med boblevand. Ved midnatstid var der ro igen og vi fandt køjerne. Allan sov atter ude på to bænke under halvtaget. Kl. godt 4 åbnede sluserne sig og lyn og torden lød over øen. Alle sov godt alligevel.

Søndag morgen kl. 8 havde vores fynske venner kogt æg og lavet morgenmad. Hyggeligt, dog var vi ikke så talende som i aftes. Så pakkede vi ned, gjorde rent i hytten og afleverede skrald på havnen. Vi ville så gerne ro om Livø så vi tog ud til Færker for at se på bølgerne gennem Claus’ kikkert. Vi blev enige om at det ikke blev i år vi tog derud. Livø står også til næste år eller året efter. Derfor sagde vi farvel til Fur, tog færgen over og kørte til Ans, hvor vi spiste frokost og satte så kajakkerne i Tange Sø i steden for. En rigtig dejlig tur i en smuk sø med svaner, lappedykkere og andre særprægede fugle. Vi gjorde holdt ved Tange værket, købte is og så på laksetrapper og småfisk. Turen tilbage var i stik modvind og da vi kunne notere 10 km synes vi også at nu havde vores tur været god nok. Kajakkerne var blevet skyllet rene for havvand af søvandet, så de blev pakket på traileren og hjem gik det atter mod Hou. 17.30 var alt sat på plads, kortene skrevet og vi blev lukket ud af havnefogden. Nye bomkort var sat i værk.

Endnu en skøn weekend med glæde, grin, god mad og drikke, pragtfuldt kammeratskab og smukke naturoplevelser er vel overstået. Jeg glæder mig allerede til næste år.


Med løftet pagajhilsen Helle

2 visninger

Comentários


bottom of page