top of page

Fur-turen 23. til 25. juni 2017

Årets Fur-tur endte med kun at have 6 deltagere med. 4 gamle og 2 nye.


Fredag:

Fredag kl. 15 mødtes Allan, Kai, Finn, Kiwin og Helle. Vi fik pakket trailer og grej og Helle offentliggjorde så hvor aftenens spisested var. Vi skulle spise på Breum Landevejs Kro. Det lå lige på vejen og der var kun ca. 17 km til færgen efter middagen.


Kl. 18 bestilte vi maden, 2 retter og noget godt øl. Efter pænt lang tid kom der 5 portioner forret. Ups, kokken havde talt forkert, så det blev desværre Kiwin som måtte vente. Vi andre tog den med ro og nibbede kun lidt til det ellers gode fiskespyd. Det kunne dog ikke holde sig varmt, så Kiwin tog endnu et brød, gik op og spillede lidt billard og kom ned igen. Så da vi andre var færdige, kom hans forret. Det kostede dog kroen en refill af Kiwins øl. Hovedretten måtte vi vente meget længe på. Troede at de havde glemt os alle igen. Skulle de mon ud for at fiske eller skyde koen? Endelig kom fisketallerkner og en steak. God fisk, men træls kød og tilbehør.


Vi betalte og så kørte vi i silende regn til Fur og Furhytten.


Ved Furhytten var der fyldt op ved sejlerklubben og på p-pladsen. Det var jo Skt. hans aften. Det halve af Fur var dernede og der var dømt Furhygge med grillpølser, øl og stort bål. Vi fik talt med de få vi kender og ved ca. 22 tiden kunne vi komme ind til hytten og da det blev tørvejr, blev et par telte slået op. 4 sov inde i hytten, men Kiwin og Helle trodsede regnen og slog telte op.. Vi fik en godnatdrink og så gik vi til køjs. Heldigvis havde Peder atter i år lånt os sejlerhuset med bad og ekstra toilet.


Lørdag

Vi vågnede ved ca. 6.30 tiden. Det var tørvejr så vi fik spiste morgenmad, lavede masser af kaffe og pakkede ned til frokosten. Kl. 8 satte vi i og blev sendt afsted af gamle Mathias.


Vi tog vest om øen og da vi rundede Harvarp Odde var der rigtig godt gang i bølgerne fra vest. Bølgerne var rigtig sjove og kajakkerne bankede godt igennem. Oppe ved lille Knudshoved kunne vi igen tale sammen og forberedte os på en godt surftur på Nordsiden. Finn havde været lidt træt af at hans pagajflyder havde ligget foran på hans kajak og tager noget af den gode vind. Vindene tog rigtig godt fat i den, men det fik vi så lavet om på, på nordsiden. Ved Knudeklinterne gik vi i land for at få kaffe.

Øv, der kom vand ind da vi atter skulle ud. Godt John altid er leveringsdygtig i svampe. Og så blev der surfet. Kai og Kiwin roede i zik-zak for at komme længere ud og så ellers ind på bølgerne med 14 km/t, 40-50 m i streg. Vi andre lod bare vinden føre os med god fart langs de så velkendte og smukke klinter.


På den anden side af Færker Odde, ved Molerværket, fandt vi et dejligt sted i lyngen hvor vi spiste vores fantastiske frokost. Finn og Kiwin havde virkelig lagt sig i selen og diskede op med den ene delikatesse efter den anden. Det var klasse og vi spiste igennem. Men vi vidste jo, at vinden var der og at det ville blive sejt det sidste stykke vej. Vinden var også blæst op i ”det gule Feldt”. Vi roede tæt på kysten langs Færker vig og rundede Engelstør Odde. Her mærkede vi blæsten men da vi nåede Grønner Odde kom muren! Fy for pokker. Dræbermuren”.


Kiwin, Finn og Helle kom afsted i den første gruppe og Allan, Kai og John i den bagerste gruppe. Det var så benhårdt at ro at jeg tangerede det til ”IKKE SJOVT”. Inde på broen ved hytten stod Mathias med sin kikkert. Han var bekymret for os og kunne se, at vi havde sat en mand af i bugten. John måtte opgive og da Allan og Kai kom i land, hentede de ham hurtigt hjem.

Jeg gik til bager og hentede kage og chips. Vi fik et bad. Det var en virkelig hård tur hjem, men havde været rigtig flot vejr uden regn.


Så kom boblerne, rosevinen og en øl. Grillen blev tændt og Kai og John diskede op med lækre, lækre bøffer, tomatsalat og ovnkartofter. Lidt god rødvin var der sørme også.


Vi fik snakket om turen, turregler og andre gode diskussioner over en lille kop rom. Det var en flot aften og ved 23-tiden blev der atter lukket og slukket.


Søndag

Søndagen kom og trods lørdagens strabadser (både dagens og aftenens) sov vi længe til kl. 7.


Der blev lavet kaffe og varmet boller. Til dem der var interesseret var der hjemme bragt rugbrød og pålæg fra lørdagens tur rundt om Fur. Så det udviklede sig til en hel brunch.

Deltagerne til søndagens tur, var faldet i løbet af natten. John ville gerne hjem, da lørdagens tur, havde taget hårdt på ham og konen var udenlands, så der var også lige de hjemlige pligter. Helle var ligeledes træt og ville gerne hjem til Jørgen, Kiwin var ikke begejstret for en tur på Gudenåen ved Kongensbro og kørte med Helle.

Tilbage var så Allan, Kai og Finn, under morgenmaden blev det luftet, at turen også kunne gå fra Knuden og vesten om Fur til Klubhuset ved Stenøre. Der blev nikket OK til planen og forberedelserne blev hurtigt lavet. John skulle kører os til Fyrtårnet ved Knuden lige neden for Campingpladsen og returnere med bil og trailer og derefter ville han så køre hjem.

Vi gik nu i gang med at rengøring og oprydning efter weekendens ”prøvelser”.

Færdig med opgaverne blev kajakkerne fyldt op og traileren pakket.


Vinden var frisket noget op i løbet af natten, og dagens udsigt lød på stiv til hård kuling. Nordvest 14-16 m om formiddagen og op 16-18 m sidst på formiddagen i middelvind.

Så god modvind de ca. 1,5 km fra Fyrtårnet og til hjørnet af Knuden. Derefter ville vi få vinden skråt ind bag fra på vestside af Fur og næsten rygvind forbi Stenøre havn.

Jo en god plan – ”skide godt Egon”.


Vi blev kørt til campingpladsen og ned til Fyrtårnet. John hjalp pænt med, at læsse kajakkerne af og få dem ned på stranden.


Tak for kaffe – sku det være 16 m et nervøst kig på Allan og Kai, der stor smilende bare sagde ”det bliver fedt, det her”. Bådene blev sat i og min blev i løbet af 2 sek. fyldt med 50 l vand, nå op på hesten. Både blev tømt og bølgerne blev aflæst.


Den 1. bølge, og den 2. og 3. og så var det ud – super kun en 3-4 l det kunne jeg godt sejle med, spraydecket på og ud til Allan og Kai, der pænt ventede.


Aftalen blev at vi skulle holde os tæt på kysten og ved uheld måtte man bare få reddet sig i land. En makkerredning var ganske enkelt umulig.


Efter en time var vinden virkelig frisket op og bølgerne ligeså. Det var virkelige op af ”bølge” og vi kunne konstatere at vi havde flyttet os en god kilometer.


De sidste 500 m til hjørnet af Knuden ville bare dræne os helt for kræfter.

Kajakkerne blev vendt 180 grader og kursen blev sat efter Færker odde.


Fra slow til speed, nu kom der godt nok fart i skuden og der blev bare surfet på de før så stride bølger.


Max farten blev målt til næsten 18 km og løbet af en lille time var vi ved Færker odde.

Landgang i hård kuling er noget for sig, Allan red på en bølge og blev bogstaveligt talt løftet op og sat på stranden – værsgo. Han var hurtigt ude af kajakken og klar til hjælpen os i de skrøbelig og ømme glasfiber. Endnu engang TAK.


Vel oppe af bådene og i højt humør – for det havde bare været en super tur. Nu manglede vi så bare noget transport tilbage til klubhuset. Jeg fik snakket med nogle tyskere, men aber nein – geht nicht. Kai havde dog spottet et par, der var kommet ind fra Færker vig. Her var der plads, hvis man ku acceptere at ligge oven på alt deres udstyret.


Allan kørte med og var hurtigt tilbage med vogn og trailer.


Godt forblæste tilbage i klubhuset, og efter et hurtigt bad var det blevet tid til bordets glæder og al mad blev hevet frem incl. en god øl.


Godt mætte blev alt pakket ned og vi forlod Fur, som den var da vi ankom.

En Ø fuld af overraskelser både gode og dårlige – hyggelige og lærerige.

I Gjessing blev der ringet til Helle.


I Hou stod både Helle og Kiwin klar da vi ankom. Traileren blev tømt og bådene vasket. Der blev pakket over i andre biler, nu ville alle gerne hjem.


Så der blev hurtigt takket for en rigtig god tur med mange hyggelige og sjove oplevelser og eftertænksomme stunder.


TAK for god planlægning Allan og alle i andre TAK for at gøre Fur rundt i kajak til en oplevelse !!.


1 visning

Comments


bottom of page