top of page

Gudenåen fra Klostermølle til Langå, juni 2007

16-17/06-07

Turen blev lavet om fredag aften, fordi der var lovet voldsomt og massivt regnvejr hele lørdagen.

I stedet blev os 3, der var tilmeldt turen enige om, at Allans forslag om at sætte kajakkerne i fra Tørring Campingplads og så ro medstrøms på Gudenåen til Klostermølle om søndagen gennemført.


Jeg har aldrig været på Gudenåen før, og blev meget positivt overrasket over, hvor flot den tur er! Til andre, der ikke har prøvet denne smukke tur, vil jeg opfordre til at prøve den, hvis lejligheden byder sig en anden gang.


Tilladelserne til at ro på åen blev sat på kajakkerne, og så gik det ellers fremad gennem den ene skarpe bugtning efter den anden! Her var bestemt IKKE nogen udretning af åens naturlige forløb, så ind imellem var der også tale om næsten 180 graders sving!


Allan lærte Anita og jeg om hvordan man fik foretaget effektive drejetag foran kajakken, men da Anita var i "hendes" turkajak, var det ikke nogen nemt sag for hende, med alle de skarpe sving, der er på åen i starten af turen.


Undervejs blev åen spærret for os, da der var det årlige "andeløb" i forbindelse med en lille byfest. Den lejlighed benyttede jeg så til at løbe rundt i byen for at finde deres Brugs, så jeg kunne købe mad til frokosten. I morgenens hast, havde jeg nemlig glemt mine frosne juicebrikker og madpakke i entreen.


Selv om det var tidligt på sommeren, og den på det sidste havde været temmelig våd, var der flere steder undervejs, hvor jeg tror turbåden kunne have mistet sit ror, fordi der lå nogle meget lave sten og grusbanker. Så både m.h.t. snoningerne og bankerne vil jeg anbefale at turen bliver foretaget i havkajak, der også er mere robust HVIS man rammer nogle af de sten der faktisk ligger i åen.


Vi slap heller ikke for nogle byger med styrtregn, men det gjorde ikke noget og vi hyggede os dejligt under hele turen og nød også den fantastiske stilhed og flotte natur vi kom forbi.

I forbindelse med at vi indtog frokosten, mødte vi en "brøleabe" klædt ud som en mand! Allan var (heldigvis for ham), kommet ud i kajakken igen og kunne følge dette optrin i sikker afstand, selv om "aben" med sin attitude og råben nærmest virkede som om, han var på vej ud til Allan, der kom til at smile venligt og afvæbnende til ham! Anita blev så i stedet overfuset, så jeg nærmest var klar til at holde "aben" på afstand med min pagaj. Jo, denne mand, var meget opsat på at forsvare sit territorie, som vi uforvarende var kommet til at betræde et lille stykke af !!!


Vi var alle 3 glade for, at vi ikke aflyste turen, og at vi i stedet for fik oplevet en flot og frodig Gudenå.


Henrik Sønderstrup

0 visninger

Comments


bottom of page