top of page

Husodde - 2017

Lørdag morgen mødte et lille hold op for at pakke trailer. Ellen havde pakket lakridspiber ned men måtte melde afbud da en halsbetændelse var kommet forbi. Glæder os til piberne ved en anden lejlighed.


Vi ringede til Jacob men han sov så godt at han hverken hørte os eller sit vækkeur. Det var rigtig ærgerligt. John ville møde os ved Husodde og Kai skulle vi samle op.


Allan, Claus og Helle pakkede så trailer og grej. Vi pakkede og pakkede… Vi skulle jo ha' 4 kajakker med. Kais assistent, Allan, havde styr på Kais kajak og grej. Vel ankommet til Hundslund, spørger Kai om hvor hans kajak er…. Vi havde taget Henriks kajak med i stedet for. Fy for pokker, det var slemt.


Ved Hus odde blæste det pænt; små 8 m/sek stik vest. Vi fik kajakkerne af traileren, der var en spændt og lidt trykket stemning. Mon Kai kunne bruge en anden kajak end ”Kaiak”?

Det gik bare ikke. Bølger, strøm og vind var ikke foreneligt med Kai. Øv øv øv. Kai gik i land og fik fat i Margit.


Vi andre stred os noget brødebetynget frem de 4 km mod Horsens. John havde sat så hårdt fra land at han brækkede et stykke af sin flotte træpagaj.

Ved Lystbådehavnen roede vi helt ind i bunden af havnen. Her så vi de store nye højhuse og det flotte nyrenoverede pakhus fra søsiden. Det bliver en meget flot havnefront når alt er færdigt. Herfra roede vi tilbage og ind ad kanalen langs Ole Jensens Vej. Det er fantastisk, at se det lille samfund, der er af hytter bygget af forhåndenværende materialer – sådan ser det ud. Fra Fitness World roede vi under mange forskellige broer og veje. Bilka, Megascoop og de andre forretninger havde lørdagstravlt. Vel inde i Bygholm Park begyndte sulten at lade mærke på sig. 10 km uden kaffe og mad. Det var svært at finde et sted, hvor man kunne komme op i parken. Det havde turlederen ikke helt haft held med at finde.. Endelig var der eet sted hvor vi bland andelorte kunne hive kajakkerne op og så var der sandelig også et bord vi kunne spise ved. Mad, kaffe, kage og chokolade var lige hvad der skulle til.


Tilbage i åen og på tilbagevejen så vi isfugt og en del hejrer. Vinden havde nu lagt sig og vi roede nu forbi lystbådehavnen, så ind til Horsens kajakklub, som, tror vi, kun har turbåde. Langs Langelinie og det flotte anlæg langs Strandpromenaden. Husene er i særklasse og havestuer og badehuse et syn værd. Inde i Sundsøen var sluserne fra Nørrestrand åbnet og det gav strøm. Rigtig meget strøm. Claus prøvede at ro op i slusen, men måtte opgive. Det så ret sjovt ud.

Ude igen og op til Husodde. Her blev vi enige om at besøge Kai på hjemvejen. Han havde jo noget i Claus’ bil.


21 km i sol og vind var vel overstået.


I Hundslund var Kai ikke sur, han kunne bare ikke komme med på turen eller aflevere Henriks kajak da alle P-bom kort var ude. Vi undskyldte og kørte til Hou. Her blev kajakkerne vasket rene og da Claus åbner sit bagagerum stod Kais sager der stadigvæk…. Claus kørte en omvej hjem.

En dejlig tur med små forhindringer. Nogen tager ALDRIG fejl af kajakker mere.

1 visning

Opmerkingen


bottom of page