top of page

Skanderborg til Ry

Skanderborg til Ry den 16.05.2009

På et tidspunkt var der 11 tilmeldt turen, men men men det endte med, at vi var seks der var seje, og tog afsted. DMI havde lovet vedvarende regn og blæst fra sydøst, men vi satsede på, at det da nok ville klare op i løbet af dagen.

Vi pakkede traileren, og kørte til Skanderborg kl. 08.30. Her dryppede det en smule, men ellers så det ok ud. Den ene bil og trailer blev kørt til Ry, og den anden tilbage til Skanderborg. Da vi var kommet et par rotag ud i søen, var der et par stykker der tog tilbage...det var vist noget med nogle nøgler til bilen i Ry, der lige skulle med, men det var lidt uklart?. Første del af turen, der gik over Skanderborg sø, gennem Tåning Å, var smuk og stille og rolig. Det dryppede kun en smule, men det betød ikke noget for en flok optimister, som os. Det ville helt sikkert klare op, når vi skulle holde frokost. Da vi nåede Mossø, var der stærk medvind, vi fulgte kanten, og vi blev nærmerst blæst henover vandet. Svanene og lappedykkerne lod som ingenting, og svalerne fløj lavt, og varslede om mere regn. Regnen var ikke aftagende, selvom vi nærmede os frokosttid. Vi gik på land, da vi var ca. halvvejs på Mossø. Vi skyndte os at indtage vores frokost stående, lidt i ly af nogle træer, vi blev hurtigt kolde. Det så ikke ud til at klare op, så vi tog hurtigt afsted igen, i håb om at næste gang vi skulle holde pause, ville det helt sikkert blive i tørvejr. Vi fulgte kanten rundt, men bølgerne blev større, jo længere vi nåede ned i bunden af søen. Mossø er 10 km lang, så bølgerne har masser af km til at vokse sig ”store” på, og det gjorde de også. Så det var med, ”at holde tungen lige i munden”, da vi krydsede søen tilsidst. Vi havde to kæntringer i bølgerne, så det var lidt træls, men vi har jo øvet vores makkerredninger, så ingen panik i det. Snart var vi inde på gudenåen, som var stille og fredelig, og her kunne vi lige slappe lidt af og begynde at trække vejret normalt igen. Pyh ha. Det var tiltrængt med en pause, men vi fortsatte til en bro, hvor vi holdt den sidste pause, fortsat i silende regnvejr. Pausen blev igen stående, bævrende af kulde, våde (nogen mere end andre). Det hjalp med lidt varm kaffe og chokolade. Hvor blev solen af? Nå, men når vi nåede Ry, så ville solen nok komme frem!? Vi var fortsat optimistiske, og vi kunne se på kortet, at nu var der altså ikke langt igen, max 1 ½ time. Så afsted igen, op ad åen, hen over Gudensø, og ind til Ry, hvor vi ankom omkring ca kl. 16.30. Jeg tror ikke det regnede så meget da vi nåede Ry, men vi var i hverttilfælde våde og kolde og godt trætte. Vi fik læsset kajakkerne, fik tørt tøj på (altså nogen af os), sat nøglen i bilen, og kørte til Skanderborg, hentede den anden bil, og så gik turen hjem til Hov.


Evaluering: Vi var enige om, at det trods regnen havde været en god tur. Den var naturligvis meget anderledes i forhold til sidste år, hvor turen foregik i solskin, med svage vinde og med gode afslappende pauser. Turen i år var lidt af en præstation, fremfor en fornøjelsestur. Turene er forskellige hver gang, selv om det er den samme rute. Alt afhænger af vind og vejr, og det er bl.a derfor det er sjovt og spændende at være kajakroer. Så jeg er klar på ”forårsklassikeren” igen i 2010.


Skrevet af Sonja Top

4 visninger

Comments


bottom of page