top of page

Tur til Asvig 2016

Lørdag morgen kl 7 mødtes 5 friske fyre på Hou havn, til en tur med udgangspunkt på Alrø. 3 mand stødte til på Alrø. En super blanding af nye og mere erfarne roere – dejligt at se nogle af de nye og friskt at de tog med på en halvlang tur.


Idéen var egentlig at ro til As Hoved via As vig, men vejrudsigten var ikke skide god – der blev lovet en del vind fra en pænt træls retning, så efter en kort rådslagning blev det besluttet at ro ind i Horsens fjord i stedet – ind igennem havnen og så langt op ad åen som muligt.

Jeg var den eneste der havde været derinde og vidste at det er en meget anderledes og sjov tur.

Der blev indkøbt rundstykker og selvom vejret ikke var helt tørt fik vi lige en bid brød inden starten.

Det blev en let tur ind i fjorden langs sydsiden med en let vind i ryggen – ikke meget vand fra oven, og en masse sæler. En enkelt sæl var helt kåd og sprang helt ud af vandet – FEEEDT !


I den vestlige ende af Boller Skov blev der dømt pause – et ikke helt godt sted. Bunden var pænt klam inde ved bredden, til gengæld lugtede det tilsvarende pænt skidt….Men INTET stopper en kaffepause i Hou Kajakklub.


Derfra gik det ind i havnens sydlige løb forbi Klondyke – eller hvad det nu hedder – et Christiania agtigt område – et gammelt fiskerleje tror jeg, med sjove huse (som iflg Allan sandsynligvis ikke er heeelt godkendt af myndighederne) op forbi Bilka/Megascope og videre op i åen. Vandstanden var perfekt så vi kom under en kritisk bro og kunne komme helt op til røret der leder vandet via et stryg fra dæmningen ved Bygholm sø. Man kan ganske enkelt ikke komme videre, men det er også ca 2½ km efter Bilka. Det er en sjov oplevelse at se Horsens fra denne vinkel og ind imellem måtte vi sno os imellem rødder, træer der hang ned osv.


På vej tilbage prøvede jeg en for mig helt ny aktivitet i kajak – brombær plukning direkte fra kajak.


En del buske hang ud over vandet og her kunne man plukke de lækreste brombær, ikke tosset og klart en oplevelse af de mere spøjse.


Vi kom retur til havnen og ved yderste mole blev det besluttet at gå direkte imod Husodde. Her blev frokosten indtaget og der blev på vanlig vis drillet lidt og fortalt div mere eller mindre sandfærdige historier.

Tilbage i vandet – og videre østpå – forbi Vorsø Kalv hvorefter vi satte kursen direkte imod Alrø og målet.


På det tidspunkt var enkelte begyndt at mærke kilometerne, så vi valgte den korteste rute. På vej over dette kryds kunne vi godt se at en kraftige byge trak ind fra sydvest, så fik vi lige en god byge med vand og vind.

Det blev nu taget i strakt arm af alle, og efter 32-33 km kunne vi trætte men glade gå i land på Alrø.


Tak for turen til alle deltagere – og godt gået af de nye der var med.

2 visninger

Kommentit


bottom of page