top of page

Turberetning fra den halvlange tur d. 17 september 2016

Kai havde arrangeret en lang tur her sidst på sæsonen, men Kai kom ikke.


Det gjorde Finn, Thomas og Helle. Kl. 6 lørdag morgen mødtes vi på havnen. Det blæste godt- 7-8 sek/m og havet viste tænder. Derfor kørte vi til Vester mølle og satte i i Skanderborg Sø. Det var det smukkeste vejr. Blik stille og med en solopgang over bakkerne som var et maleri værdigt.

Vi roede over søen, og ind i den lille sø ved Kærlighedspladsen. Thomas havde aldrig været i Tåning Å, så det var et godt valg.


Kort efter vi ”indtog” åen, så vi Isfugle. Og vi så Rigtig, rigtig mange Isfugle. En utrolig smuk tur med sensommerluft, gæs, køer ved brinken og stille åløb.


Ved Fuldbro bar vi over og ude i Mossø blæste det så op. Der kom skyer og vi var sultne. Så ved Hem Odde spiste vi morgenmad og lidt chokolade. Derefter drønede vi ned af søen med små 9-10 km i timen. Vi surfede faktisk. På søen lå 100 vis af gæs og hyggede sig. Et par km fra Kloster Mølle skråede vi over til Emborg på nordsiden af søen og stred os op mod Alken. Her så vi en ørn – tror vi nok. Stor var fuglen i hvert tilfælde!


Tæt langs søbredden var vinden ikke så slem. Oppe ved Væderbro roede vi ned til Tåning Å igen. Tilbage af Isfuglevejen til Fuldbro. Vores frokost tog vi ved en lille flydebro som var ret spændende at gå ud på.


Mere chokolade og smørhorn og så tilbage de sidst 6 km til Vester Mølle. Vel inde, efter små 35 km, landede en helikopter på pladsen ved Vester Mølle. Så fik vi det med også.


Tilbage til Hou og tak for en dejlig sensommertur.

1 visning

Comments


bottom of page