top of page

Vejle Å – Søndag d. 24. august 2014

På en dejlig sensommerdag i Hou, mødes Ellen, Kim, Allan, Kai, Svend, Claus og Helle kl. lidt i 8.

Traileren blev pakket og vi kørte 78 km mod p-pladsen ved Tørskindvej. Claus’s bil var kørt til Vejle ved ”Bølgen” for at sætte bilen og samle Peter op. De kørte så også til Tørskind og her i P.. øs regnvejr fik Turleder Allan delt vores registreringsnumre ud. Det skal man ha for at sejle på Vejle Å. I ly af træer og bagage døre fik vi skiftet til ro tøj og båret ned til åen.


Ellen fik med hjælp af Kai sat sin kajak i vandet men også skubbet pagajen ud i den hurtige gående å. Helle kastede sig i sin kajak og ville redde Ellens ære men fik i sin iver skubbet sig væk fra broen og kunne ikke nå sin egen pagaj…. Heldigvis fik nogen fat i mig og jeg fik min pagaj og kunne hente Ellens. Ja ja, moro fra starten.


Det blev hurtigt tørvejr og vi fik en pragtfuld start. Meget medstrøm og utrolig smuk å. Vi havde ikke roet langt før en muldvarp krydsede åen. Et sjovt syn. Næste flotte syn var en svanefamilie med far og med m. 8 store ”svællinger”. De var ikke meget for at forlade åen, så det var med forsigtighed, at vi roede forbi flokken.


Ved Vingsted håbede vi på kaffepause, men det regnede kraftigt igen så vi fortsatte til Haraldskær fabrik. Turen var ubeskrivelig smuk og strømmen kraftig med sjove stryg et par steder. Da vi kom til Haraldskær fabrik blev vi mødt af en skilteskov. ”Privat område”, ”Ingen adgang” og ”Ingen dit og dat”. Her var kraftig strøm og vi måtte holde os til bredden og holde i et ræb for ikke at ryge ned over stryget. Peter gik i land for at finde ud af hvor vi kunne bære over, da det kun var MEGET øvede sejlere/roere som kunne sejle gennem stryget. Det var fyldt med sten og har et fald på 20 ‰. En mand kom og fortalte at vi ikke måtte være der længe, skulle gå op af stien og videre ud på vejen for at komme ned til åen igen. En lille tur på ca. 200m. MEN, men de seje fyre vi havde med, ville hellere ha haft en hjelm på og taget stryget end at bære så langt, for der var meget længere end 200m. Næste gang tager jeg en vogn med, for jeg havde da svært ved at løfte kajakkerne så langt. Tak Claus for din tålmodighed. Heldigvis var det tørt igen. Vi havde jo ikke spist eller drukket endnu og vores kage, kaffe og madpakke beholdning er jo ikke at kimse af, så det var meget tungt at bære kajakkerne.


Vel fremme ved isætningsstedet, ca. 9 km, spiste vi med stor appetit. Da vi satte i igen ned af en mudderskrænt, begyndte det at regne igen. Allan’ pagaj sad fast i mudderet og Claus’ kajak ville ikke afsted. Heldigvis kom Kai til undsætning og gav en kammeratlig hånd. Afsted igen gennem Buldalen og endnu en muldvarp som krydsede vores vej. Lyserød næse oven vande og store svømmefødder. På hele turen roede vi under rigtig mange broer. Broer som er lavet af træstammer. Ret flotte.


Så var vi lige pludselig i Vejle. Havde roet forbi dambrug, set hejre, massevis af svaler og gumlende nysgerrige køer. En kæmpe tyr imponerede Ellen og Helle. En fantastisk tur i både sol og regn. I Vejle kom vi under et utal af nye og gamle broer og kunne mærke pulsen af byen. For enden af kanalen roede vi mod ”Bølgen” og her gik Allan, Claus, Peter, Kim og Svend i land, 23 km var nået. Allan, Claus og Peter skulle hente bilerne i Tørskind og Kim skulle passe på kajakkerne. Svend fik besøg af en veninde. Ellen, Kai og jeg tog ud igen for at få tiden brugt.


Ellen kikkede på det nye havneanlæg og Kai og jeg tog ud mod broen for at zig zagge over til den anden side. Her var mere vind end inde i åen. Ret sjovt. På den anden side af fjorden roede vi under land ind mod kanalen igen og samme vej over til de andre. Her kom bilerne ret hurtigt efter og vi fik det sidste kaffe og kage. Traileren blev pakket og så kørte vi atter mod Hou.


Hjemme blev kajakkerne vasket og dagen sluttede af med en god øl smagning og mandelkager.

Tak for en super dejlig søndag.

6 visninger

Σχόλια


bottom of page