top of page

Vejle Fjord 4. juni 2011

Turberetning fra Vejle Fjord, lørdag 4. juni 2011


Kl. godt 7.45 mødte Bjørn, Allan, Susanne, Asger og Helle op på havnen i Hou. Vi skulle pakke kajakker til tur på Vejle fjord. Allerede kl. 8.10 kørte vi mod Hundslund hvor Margit og Kai stødte til.

Efter en times tid var vi ved Tirsbæk Strand på Vejle fjords nordside. Vejret var pragtfuldt med sol og meget høj blå himmel. Vi fik pakket grejet ned og satte i. Her var allerede en del kajakroer på fjorden, bl.a. en af Helles bekendte som roede med mod 1. stop som var Daugård strand. På vejen stødte vi ind i tre til fire marsvin som legede ganske tæt på os. Allan og Bjørn rørte næsten ved dem og vi kunne se dem svømme under kajakkerne. Deres lyd fra deres åndehul var sjovt at høre rundt omkring os. Det varede i flere minutter og var en ganske speciel oplevelse. Ved Daugård spiste vi formiddags madpakken og drak kaffe samt Susannes fantastiske kærnemælkshorn. Her var allerede en del folk som også ville have del i det smukke vejr. Herefter roede vi mod Træskohage og mødte en sæl hvorefter vi krydsede over til Brejning lystbådehavn. Vi ville ikke få fred før Allan havde fået sin is og det ville vi andre nu også gerne have. Så gik turen mod Andkær Vig hvor vi spiste frokost og spiste Margits banan muffins og resterne af Susannes horn. (Kage må der til i den varme).

Det var en meget befærdet fjord. Her var masser af andre kajakker, motorbåde, vandscootere og sejlskibe. Vi blev enige om at ”vores” vand er noget mere fredfyldt end her. Her var meget, meget smukt og kyststrækningerne rigtig flotte, men sikken en larm.

Da vi nåede Vejle fjord broen, ville vi ro zikzak gennem pillerne. En speciel oplevelse at ro under dette store bygningsværk. Over på den anden side var der gang i stranden ved albuen. Mange unge mennesker nød solen med volleyball og andre sommer sysler. Så var turen ved at være slut og efter 26 km kunne vi atter komme iland ved Tirsbæk strand. Her var nu så mange mennesker at vi måtte i land to og to for ikke at fylde for meget. Godt at traileren stadigvæk var på p pladsen, da Helle havde glemt nøglen til den i Hou. Da vi havde pakket sammen fik vi den sidste kaffe og Helles muffins.

Da kl. var godt 17.30, var vi atter i Hou og kunne sige farvel efter en skøn lørdag.

0 visninger

Comments


bottom of page